Musiikki

Imelda May, Beth Hart ja Zappa Plays Zappa kesällä Poriin

Pori Jazzin ohjelmisto torstaina 14. heinäkuuta on täydentynyt kolmella musiikinharrastajia kiinnostavalla esiintyjällä.
bert-hart_imelda_may_zappa_porijazz16
Irlantilaisartisti Imelda May on kuulunut viime vuosien aikana Pori Jazz -kävijöiden kestotoiveisiin, ja ensi kesänä laulaja-lauluntekijä saapuu vihdoin viihdyttämään suomalaisyleisöä. Imelda May tunnetaan ennen kaikkea rockabilly-henkisestä musiikistaan, mutta hänen tuotannossaan kuuluu yhtä lailla vaikutteita bluesista, jazzista ja muista musiikin genreistä. Räväkkä esiintyjä on julkaissut neljä studioalbumia, joista tuorein Tribal ilmestyi vuonna 2014.

Bluesrockin ykkösnimien joukkoon noussut Beth Hart joutui viime kesänä perumaan Pori Jazz -esiintymisensä terveyssyiden takia, mutta hänen edustajansa tekivät jo tuolloin selväksi, että vahinko halutaan korjata kesällä 2016. Yhdysvaltalaisartisti aloitti uransa 1990-luvulla, mutta erityisen vahvaa nousukiitoa hän on tehnyt viime vuosina. Oma tyyli ja väkevät tulkinnat ovat keränneet huomiota sekä yleisön että kanssamuusikoiden keskuudessa, ja Hart onkin tehnyt yhteistyötä muun muassa Jeff Beckin, Slashin ja Joe Bonamassan kaltaisten artistien kanssa.

Vuonna 1993 menehtynyt Frank Zappa siirtyi ajasta ikuisuuteen turhan varhain, mutta säveltäjäsuuruuden perintöä on sittemmin vaalinut hänen poikansa Dweezil Zappan johtama kokoonpano Zappa Plays Zappa, joka on ollut toiminnassa jo kymmenen vuoden ajan. Tuona aikana yhtye on pureutunut Frank Zappan mittavaan tuotantoon vaihtelevilla kokoonpanoilla ja eri tulokulmista, mutta tulokset ovat aina olleet ensiluokkaisia. Erinomaisena kitaristina tunnetun Dweezil Zappan tinkimätön ote pitää yhtyeen konserteissa huolen siitä, että tarjottu keikkakokemus on mahdollisimman lähellä isä-Zappan alkuperäistä musiikillista visiota. Kesän kiertueellaan Zappa Plays Zappa esittää valikoituja paloja koko Frank Zappan uralta, joka alkoi 50 vuotta sitten ilmestyneestä Freak Out -albumista.

Jokkeri