Urheilu

Ilves hankki isokokoisen kanadalaishyökkääjän

Kanadalaishyökkääjä Dane Byers liittyy Tampereen Ilveksen riveihin yksivuotisella sopimuksella.
IlvesKanadalaishyökkääjä Dane Byers, 29, on 191 senttinen ja 93 kiloinen järkäle saapui tänään Tampereelle ja on jo mukana joukkueen vahvuudessa.

– Meidän oli reagoitava siihen, että joukkueesta jäi sivuun Tapio Laakso loukkaantumisen takia. Samalla kun menetimme tärkeän tekijän jäältä, menetimme myös johtajuutta. Byersin sopimus on kauden mittainen ja sisältää 10.10. asti kestävän koeajan, kertoo Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja.

Kuuden edellisen kauden aikana Byers on toiminut kolmen eri AHL-seuran kapteenina ja yhden varakapteenina. Kaudella 2010-11 kanadalainen pelasi samassa joukkueessa Ilves-puolustaja Jyri Niemen kanssa ja kaudella 2012-13 hyökkääjä Antti Tyrväisen kanssa.

New York Rangers varasi Byersin kesällä 2004 vuoronumerolla 48. Hyökkääjä on pelannut koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikan sarjoissa. Byers on edustanut Rangersia ja Columbus Blue Jacketsia yhteensä 14 NHL-ottelussa, joissa tilille on kertynyt yksi maali.

564 AHL-runkosarjaottelussa Byers on iskenyt pisteet 128+176 ja 19 pudotuspeliottelussa 7+3. Rangaistusminuutteja isokokoiselle hyökkääjälle on kertynyt NHL:ssä ja AHL:ssä yli 1300.

– On hienoa, että saimme kiinnostavan pelurin tuomaan osaamisensa Ilveksen käyttöön. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa tuoden paljon vaihtoehtoja ketjusommitelmiin, Pajuoja jatkaa.

– Pelaajistomme on melko nuori, ja tarvitsemme kokeneempia pelaajia auttamaan joukkuetta seilaamaan mahdollisten karikkojen ohitse tai selviytymään niistä. Dane Byers tuo meille sitä kokemusta ja johtajuutta, mitä hän on saanut toimittuaan usean eri AHL-joukkueen kapteenina. Kuudesta seuraavasta pelistämme viisi on kotipelejä, eli jakso on meille tärkeä. Jos saamme peliluvat ajoissa kuntoon, niin Dane pelaa jo keskiviikkona Ilves-HPK-pelissä, kertoo Pajunoja.

AnaGonda