Urheilu

Ilmari Pitkänen saapuu lainalle Jokipoikiin

Jokipojat lähtee hakemaan kauden avausvoittoaan keskiviikkona kotiluolassa KeuPa HT:ta vastaan. Liigaa Bluesissa pelaava Ilmari Pitkänen saapuu lainalle takaisin Joensuuhun.

Ilmari Pitkänen saapuu lainalle Jokipoikiin. (Liiga.fi)

Ilmari Pitkänen saapuu lainalle Jokipoikiin. (Liiga.fi)

Hyökkääjä Ilmari Pitkänen, 25, on joensuulaisille tuttu mies, sillä hän pelasi joukkueessa kausien 2011-2013 aikana. Kesken jälkimmäisen kauden mies nostettiin Bluesin liigajoukkueeseen, ja edelliset kaudet hän onkin pelannut maamme korkeimmalla sarjatasolla niin Bluesin kuin SaiPankin riveissä. Toissa kaudella Pitkänen latoi hyökkääjän tontilta tehot 7+5, mutta tälle kaudelle hänelle ei ole vielä peliaikaa Bluesissa siunaantunut.

– Meille tarjoutui mahdollisuus saada Ilmari kokoonpanoomme. Hän tarvitsi peliaikaa ja oli itse halukas tulemaan Jokipoikiin. Meillä ei ollut pakottavaa tarvetta lainapelaajalle, mutta totta kai autamme miestä mäessä. Täällä viettämien vuosien aikana Ilmari osoitti isoa ärjysydäntä ja hänestä on varmasti apua joukkueelle. Olemme erittäin iloisia, että Ilmari halusi tulla nimenomaan Joensuuhun, kertoo Jokipoikien puheenjohtaja Jarkko Immonen.

Pitkäsen lainasopimus kestää lokakuun 10. päivään saakka. Niin halutessaan Blues voi nostaa miehen takaisin kokoonpanoonsa jo aikaisemminkin.

Harjoituksissa hyvä meininki

Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen on myös Pitkäsen tulosta mielissään.

– Tietysti on kiva saada mies tänne, varsinkin kun hän itse haluaa vielä tulla. Meillä on vielä sellainen tilanne, että kärkihyökkääjiä on useita sivussa, joten varmasti hänelle pelipaikka löydetään, Aaltonen kertoo.

– En tunne Pitkästä henkilökohtaisesti, mutta olen seurannut jokaisen Bluesin pelin viimeisen neljän vuoden ajalta, ja tiedän kyllä tasan tarkkaan millaisesta kaverista on kyse. Varmasti meillä on hänelle käyttöä!

Jokipojat ei ole vielä napannut kauden avausvoittoaan, mutta Aaltonen uskoo tilanteen korjaantuvan keskiviikkona.

– Jukurit-pelissä varsinkin loppu oli jo todella hyvä. Samalla lailla kun pelaamme kolme erää ja lyömme itsemme likoon valmennuksesta lähtien, niin hyvä tulee, Aaltonen tuumii.

– Harjoituksissa on ollut äärettömän hyvä meininki ja rento ilmapiiri. Olen tosi luottavainen joukkueen suhteen, valmentaja päättää.

Jokipoikien kokoonpano ilmoitetaan keskiviikkona puolenpäivän aikoihin. Ville Halonen, Oula Uski ja Matti Koistinen ovat edelleen sairastuvalla ja myöskään Jesse Paukku ei kuumeen johdosta pääse ainakaan keskiviikkona pelaamaan.

Kuva: Liiga.fi

AnaGonda