Pelinurkka

Ilmainen lisälaajennus Far Cry Primal -toimintapelille

Ubisoftin julkaisema Far Cry Primal -toimintapeli saa ilmaiseksi ladattavan Survivor Mode -lisälaajennuksen 12. huhtikuuta. Laajennus julkaistaan pelin kaikille julkaisualustoille; PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä PC-tietokoneille. Lisäksi laajennuspäivitys lisää PC-tietokoneille 4k-tarkkuuden grafiikkatekstuurit.
FCP_Screen_Shaman
Far Cry Primalin kivikautinen toimintaseikkailu on haastava ja ankara selviytymiskokemus jo valmiiksi. Lisälaajennuksen myötä alkukantaisen ihmisen elo muuttuu entistä brutaalimmaksi, kun pelin Survivor Mode laittaa pelaajansa tukalaan selviytymishaasteeseen. Eräs pelitilan uusista haasteista on niin sanottu pysyvä kuolema eli pelaajalla on vain yksi elämä ja kuollessaan peli myös päättyy siihen. Tämä vaihtoehto on valittavissa kaikilla vaikeustasoilla, joten haastevaihtoehtoja riittää moneen makuun.

Survivor Mode tuo mukaan myös niin sanotun kestävyysmittarin, jonka kulkiessa loppuun päähahmo Takkar selvästi hidastuu ja heikentyy. Lepo palauttaa mittarin täyteen, joten ominaisuuden lisääminen vie pelin askeleen lähemmäs realismia ja todentuntuista kivikautista kokemusta.

Avoimen pelimaailman toimintapeli Far Cry Primal keskittyy yksinpeliin, joka kertoo heimosoturi Takkarin tarinan. Hän on metsästäjäryhmänsä viimeinen maailmassa, joka on täynnä vaaroja. Matkaa ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, sillä seikkailun aikana kohdataan muita ihmisiä, niin vihollisia kuin liittolaisiakin. Maailma yli 10 000 vuotta ennen ajanlaskun alkua on maailma ilman nykyaikaisia mukavuuksia ja vailla turvallisuuden tunnetta. Monet vaaralliset pedot ja suuret eläimet aina sapelihammastiikereistä mammutteihin tekevät selviytymisestä haastavaa, kilpailevia vihollisheimoja unohtamatta. Käsiaseiden, kranaattien ja muiden modernien aseiden sijasta pelaaja pääsee kokemaan ainutlaatuisen selviytymiskokemuksen kivikautisessa maailmassa vailla nykyaikaisia apuvälineitä. Asetekniikan huippua edustavat jousi, keihäs ja soihtu.

Far Cry Primal ilmestyi pelikonsoleille 23. helmikuuta ja tietokoneille 1. maaliskuuta. Pelin ikäraja on PEGI18.

• Lisää pelilaajennuksen ominaisuuksista voi lukea Ubisoftin blogista tästä.

Jokkeri