Digi

Hyvältä näyttävää musiikkia

Syksy on saapunut, mutta onneksi musiikki lohduttaa pimeinä iltoina. On itsestään selvää, että kaikki vähänkään enemmän musiikkia kuuntelevat haluavat musiikin soivan laadukkaasti. Yhä useammalle sen kuitenkin pitää myös näyttää hyvältä! Kaiuttimista on tullut myös sisustuselementtejä, jotka joko korostavat kuulijan tyyliä tai sitten ne halutaan sulautuvan muuhun sisustukseen.
Rapoo A800 living room
Kaiuttimien on oltava myös käytännöllisiä riippumatta siitä missä ja miten niitä käytetään. Helppokäyttöisyys, kestävyys ja tietenkin äänenlaatu ovat avainsanoja kaiutinta omaan käyttöön valitessa. Myös muita ominaisuuksia tulee ottaa huomioon kaiutinta valitessa. Jos kaiutin pitää olla helposti liikuteltavissa ja otettavissa mukaan minne vain, langattomuus ja hyvä akunkesto nousevat mukaan ominaisuuksien tärkeyslistalle. Tietokone- tai televisiokäyttöön hankittujen kaiutinten kohdalla ei puolestaan tarvitse murehtia akunkestosta tai välttämättä edes langattomuudesta, vaan riittävä äänentoisto kohtuulliseen hintaan on oleellisempaa.

Ruoanlaitto ja tiskaaminen sujuvat kuin tanssi, kun samalla kuuntelee musiikkia iloisen värisestä, vedenpitävästä ja likaa hylkivästä UE BOOM 2 -kaiuttimesta. Kaiutin on tyylikäs väripilkku tiskipöydällä ja muissa kosteissa tiloissa. Korkeatasoisen Bluetooth-tekniikan ansiosta UE BOOM 2 soi jykevästi ilman johtoja ja akunkestoakin riittää yhdellä latauksella jopa 15 tunniksi. Kastumisesta ei tarvitse huolehtia, sillä UE BOOM 2 on vesitiivis ja vahvan rakenteensa ansiosta se kestää pudotukset jopa puolentoista metrin korkeudelta.

Suihkussa laulaminen helpottuu, kun musiikkikaverina on ufomaisen upea ja värikäs UE ROLL. Pienikokoinen, mutta tuhdisti soiva UE ROLL kestää kastumisen ja putoamiset. Se toistaa musiikin langattomasti Bluetoothin kautta ja vieläpä näyttää hyvältä raikkaissa kuoseissaan. Kevyen rakenteensa ansiosta UE ROLL on myös vaivaton ottaa mukaan vaikka syksyiselle kävelyretkelle. Erityisen kätevän kiinnitysratkaisun ansiosta UE ROLL pysyy mukana myös vaativammassa menossa.

Kun musiikkia soitetaan verkosta ja halutaan sekä helppoutta että hyvää äänenlaatua, on Denon HEOS 1 oivallinen vaihtoehto. Se on kompakti ja elegantti kaiutin, joka riittää vaikka pienemmän huoneen kokonaisvaltaiseksi äänentoistoratkaisuksi. Kaiutin kytketään osaksi kodin langatonta tai langallista lähiverkkoa. Denon HEOS 1 on myös laajennettavissa kannettavaksi ja ulkokäyttöiseksi kaiuttimeksi näppärällä HEOS 1 Go Pack -lisäpaketilla, joka lisää kaiuttimeen ladattavan akun sekä roisketiiviit liitinsuojat. Lisäksi HEOS 1 Go Pack tekee HEOS 1 -kaiuttimesta myös Bluetooth-yhteydellä toimivan.

Vaativampaan sisäkäyttöön sopii Denon CEOL -äänentoistoratkaisu, jonka avulla musiikkia voidaan kuunnella suoraan verkosta ja mallista riippuen myös cd-levyiltä. Denon CEOL-mallit ovatkin monikäyttöisiä musiikkijärjestelmiä, jotka voidaan liittää osaksi kodin langatonta lähiverkkoa. Musiikkia voidaan toistaa suoraan älylaitteilta, verkkolevyiltä, tietokoneilta tai vaikkapa televisiosta. Tarpeen vaatiessa Denon CEOL soveltuu vaikkapa pelikonsolin äänentoistojärjestelmäksi. Tyylikäs Denon CEOL on saatavilla sekä ajattoman mustana että tyylikkään valkoisena.

Kahdesta satelliittikaiuttimesta sekä erillisestä bassoyksiköstä koostuva Logitech Z533 on yksinkertaisen tyylikäs kaiutinsetti. Satelliittikaiuttimet toistavat äänet vahvasti ja selkeästi, ja erillinen bassokaiutin tuo ääneen jylhyyttä siitä riippumatta käytetäänkö kaiuttimia musiikinkuunteluun, elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen. Mustanpuhuva kaiutinkokonaisuus on oivallinen ratkaisu erityisesti tietokoneelle, mutta sopii yhtäältä kokonsa ja muotoilunsa ansiosta vaikkapa olohuoneen äänentoistosta vastaamaan.

Erityisen tyylikkääseen ja kaarevaan ulkoasuun nojaava Rapoo A800 on Bluetooth-kaiutin, joka sopii kodin kaikkien huoneiden langattomaan äänentoistoon. Se on saatavana kolmella upealla värityksellä. Sitä voi ohjata omalla iOS- tai Android-sovelluksella ja sen saa soimaan NFC-älypuhelinta kylkeen napauttamalla. Se toimii myös tavallisilla Bluetooth-puhelimilla ja 3,5 millimetrin audiokaapelin avulla.

AnaGonda