Jääkiekko

Hyökkääjä Oula Palve kaupan kohteena – ura jatkuu Dallasissa

Suomalaishyökkääjä Oula Palve, 27, siirtyy Pittsburgh Penguinsista Dallas Starsiin.

Hyökkääjä Oula Palve siirtyy Dallasiin ja toiseen suuntaan ruotsalaispuolustaja John Nyberg.

NHL-joukkue Dallas Stars tiedotti eilen perjantaina verkkosivuillaan, että ovat hankkineet 27-vuotiaan suomalaishyökkääjä Oula Palven pelaajaoikeudet Pittsburgh Penguinsilta ja vaihtokaupassa toiseen suuntaan siirtyi ruotsalaispuolustaja John Nyberg.

Palve teki Pittsburghin kanssa yhden vuoden sopimuksen viime keväänä. Hän ei ole vielä päässyt kiekkoilemaan yhtäkään ottelua NHL:ssä. Hän on pelannut tällä kaudella AHL:ssa Wilkes-Barre/Scrantonissa 37 ottelua, joissa hänelle on kertynyt yksi maalia ja seitsemän maalisyöttöä.

Ruotsalaispuolustaja John Nyberg on Dallasin kuudennen kierroksen varaus vuodelta 2014. Hänellä on menossa kolmivuotisesta tulokassopimuksesta viimeinen vuosi ja eikä hänellekään ei ole kertynyt yhtäkään NHL-ottelua. ällä kaudella hän on kirjauttanut Texas Starsin riveissä tehot 2+4.

Viime kaudella Palve kiekkoilli kotimaisessa Liigassa TPS:n riveissä ja olleensa joukkueen paras pistemies 16+35=51 pisteellä.

Dallasissa ovat tällä kaudella saaneet säännöllisesti peliaikaa suomalaispelaaja puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell, sekä hyökkääjä Roope Hintz. Tällä kaudella on myös nähty neljäskin suomalaiskiekkoilija hyökkääjä Joel Kiviranta kuusi ottelua.

Molemmat pelaajat jatkavat siirron jälkeenkin kauttaan AHL:ssä.

Vixi