Jääkiekko

Hyökkääjä Atte Mäkinen siirtyy Ässiin

Kokkolan Hermeksen Atte Mäkinen siirtyy Porin Ässien joukkueeseen kevääseen 2021 asti.
Liigajoukkue Porin Ässät on solminut kevääseen 2021 asti ulottuvan sopimuksen laitahyökkääjä Atte Mäkisen kanssa. Mäkinen on pelannut tehokkaan alkukauden Kokkolan Hermeksessä ja 9 ottelussa on syntynyt tehot 3+8 =11. Hyökkääjä on pelannut myös 9 KHL-ottelua runkosarjassa ja kaksi pudotuspeleissä Jokerien riveissä vuosina 2015 – 2017.

Kaudella 2018-2019 Mäkinen pelasi kaksi ensimmäistä Liigaottelua Turun Palloseuran paidassa ja saalistamatta tehopistettä, mutta plus-miinustilastoon merkittiin -1.

– Atte Mäkisellä on hyvä työmoraali ja asenne kehittymiseen sekä pelaamiseen. Hän on hyvä kilpailija sekä nopea oppimaan ja omaksumaan asioita. Siinä mielessä hän pääsee Ässien juttuun varmasti nopeasti kiinni, kommentoi Ässien kehitysjohtaja Tommin Kerttula seuran verkkosivuilla.

– Olen pitkään tavoitellut paikkaa Liigassa ja nyt pitää näyttää, mihin pystyn. Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta tuomalla lisää luisteluvoimaa sekä kovaa työntekoa porukkaan. Pidän itseäni tasaisena suorittajana, joka pelaa aina joukkueelle, Atte Mäkinen kommentoi.

Atte Mäkinen on Ässähyökkääjä Miro Mäkisen kaksoisveli, joten hankinnat myötä Ässissä pelaa tällä kaudella kahdet kaksoset. Tylor ja Tyson Spinkin erottaa kentällä pelinumeron ohella myös kätisyyksistä, mutta samaa ”etua” ei ole Mäkisten osalta tarjolla: Molemmat Mäkiset pelaavat vasen käsi alhaalla, joten hyökkääjät erottaa vain pelinumeroista. Atte Mäkinen pelaa Ässissä numerolla 14.

Atte Mäkinen

laitahyökkääjä
• Syntymäaika ja -paikka: 27. huhtikuuta 1996, Vantaa
• Pituus: 179 cm / 80 kg
• Kätisyys: Left
• Sopimus: 2020-2021

 

Jokkeri