Urheilu

Henrik Karlsson ja Jokerit jatkosopimuseen

Henrik Karlsson on tehnyt kauden 2015-16 kattavan jatkosopimuksen Jokereiden kanssa. Koko maalivahtiosasto pysyy muuttumattomana tulevalle kaudelle.

henrik-karlsson-headshot

Henrik Karlsson ja Jokerit jatkosopimuseen.

Ruotsalaisvahti Henrik Karlsson, 31, saapui Helsingin Jokereihin seuran ensimmäiseksi KHL-kaudeksi ja torjui runkosarjassa 39 ottelussa 24 voittoa.
Karlssonin torjuntaprosentti oli 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,10. Pudotuspeleissä tilastot näyttivät lukemia 92,4 ja 2,18.

Raamikas ruotsalaisvahti 198-senttinen pelasi kauden aikana myös Ruotsin maajoukkueessa Euro Hockey Tourilla. Karlsson torjui Tre Kronorin paidassa niin Suomessa kuin Venäjällä pelatuissa turnauksissa.

-Karlsson oli iso palanen ensimmäisen KHL-kautemme joukkueessa ja on sitä varmasti myös tulevalla kaudella. Hän on osoittanut olevansa kansainvälisen tason luotettava huippumaalivahti, sanoo Jokereiden General Manager Jari Kurri seuran kotisivuilla.

Helsingin Jokerien maalivahteina jatkavat tulevalla kaudella myös Riku Helenius, 27, Jani Kautto,25, sekä Joona Voutilainen, 18. Heleniuksen ja Voutilaisen viime keväänä tehnyt sopimukset kattavat tulevan kauden, samoin Kauton, jonka sopimuksessa olleen kauden 2015-16 option Jokerit päätti käyttää.

Riku Helenius pelasi viime kaudella KHL:ssä 22 ottelua, joissa torjui 14 voittoa. Heleniuksen torjuntaprosenttinsa 91,8 ja päästettyjen maalien keskiarvonsa 2,36. Pudotuspeleissä Karlsson kantoi päävastuun ja Helenius torjui yhdessä ottelussa.

Jani Kautto torjui Mestiksen Kiekko-Vantaan riveissä 29 ottelua. Joona Voutilainen pelasi viime kauden Jokereiden A-nuorissa.

AnaGonda