Urheilu

Friman ja Kulmala tukemaan TUTOn kolmen pelin viikkoa

Niklas Friman ja Rasmus Kulmala viikoksi TUTO Hockeyn pelaamaan.

TUTO HockeyTUTO Hockey lainaa puolustaja Niklas Frimanin ja Rasmus Kulmalan HC TPS:ltä pelaavat kuluvan viikon lainasopimuksilla. HC TPS:n sopimuspelaajat paikkaavat TUTO Hockeyn loukkaantumistilannetta ja tuovat lisää voimaa kolmen ottelun ruuhkaviikkoon.

Niklas Friman, 21, on TUTO-kasvatti, joka on pelannut Liigassa yhteensä 92 ottelua.

– Friman on oma kasvatti, joka tulee paikkaamaan puolustuksen loukkaantumisia. Meillä on kolmen pelin viikko edessä, joten tavoitteemme on, ettei terveiden puolustajien kuorma kasvaisi liian isoksi. Frimanin tulolla saamme lisää aikaa puolustuksen rakentamiseen isossa kuvassa. Pyrkimyksemme on aikaisemmin ollut tuoda yksi puolustaja lisää loppukaudeksi, mutta joudumme nyt arvioimaan tilannetta uudestaan, sanoo TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

Rasmus Kulmala, 20, on pelannut Liigassa 115 ottelua tehoin 9+9=18. Hän kuului myös tammikuussa Suomen Pikkuleijonien U20-maailmanmestaruuden voittaneeseen joukkueeseen.

– Kulmala saapuu paikkaamaan pelikieltoa sekä loukkaantumisia. Saamme erittäin nopean nuorten maailmanmestarin, jolta voidaan odottaa tulosta Mestiksessä, Aittola kertoo.

MIIKKA TUOMAINEN ULKOMAILLE
TUTOn hyökkääjä Miikka Tuomainen ei jatka joukkueessa, vaan hänen uransa jatkuu ulkomailla. TUTO Hockey kiittää Miikkaa alkukauden panoksesta ja toivottaa Miikan tervetulleeksi takaisin kasvattajaseuraan, kun sen aika tulee.

TUTO Hockey tiedottaa tänään tiistaina myöhemmin loukkaantuneen Kristian Tuohilammen tilanteesta. Tuohilampi loukkaantui viime lauantaina K-Vantaan Micke-Max Åstenin taklauksen seurauksena. Åsten sai taklauksesta seitsemän ottelun pelikiellon ja lisäksi Aki Keinäselle tuomittiin kahden ottelun pelikielto.

AnaGonda