Jääkiekko

Floridan lämpöön kaksi suomalaiskiekkoilijaa lisää – Jokinen ulos

Hyökkääjä Sebastian Repo ja maalivahti Harri Säteri Florida Panthersin rivistöön ja Jussi Jokinen ulos ostettu.

Hyökkääjä Sebastian Repo siirtyy Florida Panthersiin. (Kuva: liiga.fi)

Suomen mestaruuden keväällä Tapparan riveissä voittanut lahtelaislähtöinen 21-vuotias hyökkääjä Sebastian Repo solmi Florida Panthersin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Florida varasi Revon kuudennella kierroksella numerolla 184 viikon takaisessa NHL:n varaustilaisuudessa.

Repo siirtyi kesken viime kauden aikana Lahden Pelicansista Tampereen Tapparaan. Kausi päättyi Suomen mestaruuteen Tapparan riveissä. Pudotuspelien maalipörssin hän jakoi kärkipaikan kuudella osumalla.

Florida solmi myös hiljattain tulokassopimuksen Tapparassa mestaruutta juhlineen Henrik Haapalan kanssa. Ensi kaudella Floridassa jatkaa myös entinen tapparalainen Aleksander Barkov.

Maalivahti Harri Säteri palaa NHL:ään

27-vuotias suomalaismaalivahti Harri Säteri on solminut yksivuotisen sopimuksen Florida Panthersin kanssa. Hän siirtyy Floridan lämpöön KHL-joukkueesta Vitjaz Podolskista, jossa hän on pelannut viimeiset kolme kautta. Hänen tuore NHL-sopimus Floridaan on kaksisuuntainen ja hän aloittanee ensi kauden farmiseurassa Springfield Thunderbirdsissä.

Hän on San Jose Sharksin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2008. Säteri suuntasi keväällä 2011 saavuttamaan NHL-unelmaa, mutta hän ei pystynyt kolme kauden aikana murtautumaan San Jose tolppien väliin.

Florida osti Jussi Jokisen ulos

Florida Panthers on ostanut 34-vuotiaan suomalaishyökkääjä Jussi Jokisen sopimuksen. Jokisen Panthers-ura käynnistyi kaudella 2014-15 ja varsin erinomaisissa merkeissä. Jokisen nykyinen sopimus Panthersin kanssa olisi ollut vielä voimassa ensi kauden ajan, 4 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Kuva: liiga.fi

Jokkeri