Urheilu

Espoo Blues ja puolustaja Veeti Vainio 2+1-vuotiseen sopimukseen

Espoo Blues on solminut puolustaja Veeti Vainion kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen. Sopimus kattaa myös loppukauden 2014-15. Viimeinen vuosi sopimuksesta on pelaajan sekä seuran optiolla.

1-1bluestps9264

Espoo Blues ja puolustaja Veeti Vainio 2+1-vuotiseen sopimukseen. (Kuva: Blues.fi)

Tällä kaudella 17-vuotias Veeti Vainio puolustaja on pelannut Bluesin A-nuorissa 42 ottelua ja tehnyt 44 tehopistettä. Vainion tehotilaston lukema on myös komea +22.

– Vainio on espoolaisen kiekkokoulun lahjakkaimpia pelaajia, jolla on potentiaalia päästä pitkälle jääkiekkoilijana. Tällaista erikoislahjakkuutta harvoin näkee ja siksi olemme erittäin tyytyväisiä että tulemme näkemään hänet Blues-paidassa jatkossakin, Espoo Bluesin GM Peter Ahola kommentoi.

Vainio on kiekkoillut Bluesin nuorissa kaudesta 2011-2012 lähtien ja kehitys on ollut hurjaa. Ensimmäisellä Blues-kaudellaan C-nuorista tarttui heti mestaruus ja nuori puolustaja on myös ollut vakiokasvo Suomen alle 18-vuotiaiden sekä alle 17-vuotiaiden maajoukkueissa viime kausien aikana. Viime kaudella Vainio pelasi Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa 12 ottelua ja teki yhteensä kahdeksan tehopistettä. Tällä kaudella alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa Vainiolle on kertynyt seitsemän ottelua ja tehopisteitä on syntynyt kaksi.

Viime kaudella Vainio oli voittamassa Bluesin A-nuorissa Suomen mestaruutta ja pudotuspeleissä oikea käsi alhaalla pelaava puolustaja viimeisteli peräti viisi maalia ja kymmenen tehopistettä 11 ottelussa.

Vainio matkustaa tänään Bluesin liigajoukkueen mukaana Hämeenlinnaan, kun joukkue kohtaa HPK:n.

Kuva: Blues.fi

Japyh.com