Digi

Esittelyssä Sam – Ubisoftin henkilökohtainen avustaja

Ubisoft on julkistanut Sam-avustajan, joka on luotu auttamaan pelaajien pelikokemuksissa.

Sam hyödyntää pelaajakohtaisia profiilitietoja, pelaajan pelikirjastoa, ystäväluetteloa, yhteisöä ja Ubisoftin muita palveluita tarjotakseen ainutlaatuisesti räätälöityjä vinkkejä ja tietoa. Sam on tällä hetkellä avoimessa beetatestissä ja on käytettävissä ilmaisen Ubisoft Club -mobiilisovelluksen kautta. Toistaiseksi Sam on käytettävissä englanniksi ja vain Kanadassa, mutta palvelun on tarkoitus laajentua avoimessa beetatestissä myös muille markkina-alueille.

Sam on osa Ubisoftin aikomusta kehittää Ubisoft Clubia ja tuoda ainutlaatuisia etuja sen jäsenille. Kun pelaaja esimerkiksi haluaa tietää jonkin pelin julkaisupäivän, katsoa esittelyvideon, selvittää piilotettuja peliyllätyksiä tietyssä pelissä tai jutella vaikkapa parhaasta salamurhaajasta Assassin’s Creed -pelisarjassa, Sam ohjaa käyttäjän oikeaan paikkaan Ubisoftin sivustolla tai muualla netissä.

Käyttöliittymältään Sam toimii teksti- ja äänikomennoin. Näitä voidaan hyödyntää kysymällä mitä tahansa Ubisoftin peleistä ainutlaatuisen Q&A-ominaisuuden avulla. Sam on yhdistetty myös pelaajan henkilökohtaiseen profiiliin, jonka ansiosta Sam osaa räätälöidä vastaukset pelaajakohtaisesti. Sam myös analysoi pelaajan pärjäämistä peleissä ja pyrkii auttamaan pelaajaa tarjoamalla aktiivisesti avustavaa videomateriaalia pelaajalle.

Sam hyödyntää Googlen pilvipalvelun Dialogflow Enterprise Edition -versiota, jonka tarjoamat teknologiset ratkaisut mahdollistavat luonnollisen kieliprosessoinnin. Tämän teknologian avulla on mahdollista tulkita yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä ja näin auttaa kehittämään niiden pohjalta useimmiten kysyttyjen kysymysten palvelua Samin tietokantaan.

Ubisoft Club -mobiilisovellus on saatavana iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille AppStore- ja Google Play -kaupoista.

Jokkeri