Digi

Entistä syvällisempi pelikokemus edessä – Logitech osti Saitekin

Logitech G -tuoteperhe elää kiinnostavia aikoja. Logitech julkisti torstai-iltana tiedon Saitek-tuotemerkin ja Saitekin simulaatio-ohjainten ostamisesta.
saitek_logo
Tuotevalikoimaan lukeutuvat erilaiset lento-, avaruus- ja maataloussimulaatio-ohjaimet. Tällaisia erikoisohjaimia käytetään peleissä, kuten Elite Dangerous, Eve: Valkyrie, Star Citizen, Microsoft Flight Simulator ja Farm Simulator.

Logitech on luonnollisesti innoissaan ostosta ja hyvistä syistä. Saitek nauttii ansaittua suosiota simulaatiopelaajien keskuudessa ja Saitekin ostaminen vahvistaa Logitechin asemaa peliohjainvalmistajana. Lisäksi simulaatiopelien suosion kasvu on ollut merkittävää viime vuosina. Monet erilaiset simulaatiot nauttivat aiemmin lähinnä pienten marginaaliryhmien suosiota, mutta monet uudet pelit ovat tuoneet nostetta mitä erilaisimmille simulaatioille.

Osa simulaatioista hyödyntää myös virtuaalitodellisuuslaseja, eli VR-laseja, pelikokemuksen vahvistamisessa. Etenkin juuri VR-peleissä simulaatiomaisuus korostuu entisestään.

Saitekin ostaminen vie Logitechin lähemmäs simulaatiopelaamista pelialustasta riippumatta. Vaikka Logitech onkin valmistanut useita suosittuja rattiohjaimia ajopeleille niin tietokone- kuin pelikonsolipuolellakin, paljon on vielä tehtävää muiden simulaatiopelien puolella.

Jokkeri