Digi

Duracell-sormiparistoilla hammasharja surisee tunnin pidempään

Sähköhammasharjassa riittää virtaa peräti tunnin kauemmin, kun käytössä ovat markkinoiden parhaat paristot. Ero huonoimpiin merkkeihin verrattuna on selkeä. Pohjoismaisessa paristovertailussa oli peräti 23 erilaista AA-sormiparistoa. Voittajaksi selviytyi Duracell Ultra Power.
Duracell_Ultra_Power-thumb
Me kaikki tiedämme mistä on kyse. Haluat vaihtaa televisiokanavaa, mutta kaukosäätimestä on virta loppu. Tietokoneen hiiri lakkaa toimimasta väärällä hetkellä. Sähköhammasharja surisee laiskasti. Polkupyörän lamppu palaa himmeästi. Nämä ovat jokapäiväisiä ongelmia, jotka voi välttää paremmalla paristovalinnalla. Mikä paristo tulisi valita, jos haluaa parhaan mahdollisen?

Jopa 42 prosenttia enemmän virtaa

Ruotsalainen, riippumattomasti toimiva testaus- ja tutkimusyhtiö Testfakta Research testasi ja vertaili Duracellin toimeksiannosta keskenään peräti 23 erilaista AA-sormiparistoa. Vertailussa selvisi, että parhaiten ja huonoiten pärjänneen pariston suorituskyvyn ero oli peräti 42 prosenttia.

Testissä oli mukana paristomerkkejä sekä tunnetuilta paristovalmistajilta että isojen kauppaketjujen omia paristomerkkejä. Paristoja testattiin viidellä eri virrankulutustasolla. Nämä perustuivat tyypillisiin kodin laitteisiin aina palohälyttimistä ja muista alhaisen virrankulutuksen laitteista enemmän virtaa kuluttaviin välineisiin, kuten esimerkiksi sähköhammasharjoihin.

Testin paras: Duracell Ultra Power

Paristovertailun ylivoimainen voittaja oli Duracell Ultra Power, joka voitti vertailun muut paristot neljässä luokassa viidestä. Esimerkiksi Duracell Ultra Power kesti paristokäyttöisessä lelussa peräti yhdeksän tuntia, kun taas samassa käytössä vertailun heikoiten menestynyt paristo kesti vain 5,9 tuntia.

Erityisen paljon virtaa käyttävissä paristokäyttöisissä laitteissa Duracell Ultra Power antoi jopa 42 prosenttia paremman tuloksen kuin saman testin huonoiten pärjännyt paristo. Sähköhammasharjassa Duracell Ultra Power antoi peräti tunnin enemmän virtaa kuin markkinoiden heikoin paristo.

» Katso Duracell testitulokset

Jokkeri