Urheilu

Dane Byers ei jatka Ilveksessä, Sami Sandellin kausi ohi

Koeajalla Ilveksessä ollut kanadalaishyökkääjä Dane Byers ei jatka joukkueessa.
IlvesKanadalaishyökkääjä Dane Byers, 29, pelasi Ilveksessä kuusi ottelua, joissa hän onnistui maalinteossa kahdesti.

– Byers paransi peli peliltä, mutta päädyimme kuitenkin tällaiseen ratkaisuun, koska päätös oli tehtävä nyt. Pelitapamme vaatii kovaa luistelua, ja tällä hetkellä Dane ei pitkän loukkaantumisenkin takia soveltunut siihen. Meillä on rajalliset resurssit toimia, joten emme voi hankkia pelaajia odotusarvojen kautta tärkeisiin rooleihin.

– Kiitämme Danea näistä peleistä ja toivotamme hänelle hyvää jatkoa. Ratkaisu oli vaikea, koska hän on erinomainen johtajatyyppi ja pidetty pelaaja jo tällä kokemuksella joukkueessamme, kertoo Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja.

Sandellin kausi ohi, korvaajaa haetaan

Ilveksen kapteeni Sami Sandell joutuu loukkaantumisen takia leikkausoperaatioon, josta kuntoutuminen kestää kauden yli. Sandell keräsi alkukauden kahdeksassa ottelussa neljä syöttöpistettä.

– Tämä on Ilvekselle paha takaisku, mutta Samille vielä kovempi. Kaikkea yritettiin, mutta vaihtoehdot eivät auttaneet, joten leikkaushoitoon joudutaan. On aina raskasta menettää pelaajia pitkille sairauslomille – varsinkin nyt, kun kyseessä on joukkueen kapteeni. Tunnemme Samin ja tiedämme, että hän on motivoitunut kaveri ja tulee takaisin entistä kovempana pelaajana. Toivomme Samille voimia kuntoutukseen.

– Sopimuksemme on voimassa tämän kauden, ja varmasti istumme alas miettimään tulevaa, kun operaatiot on tehty ja kuntoutus alkanut. Ilveksen kapteenina tulee toimimaan loppukauden ajan Tapio Laakso, kertoo Pajuoja.

Ilves on voittanut kymmenestä ottelustaan seitsemän. Joukkueen otteisiin tyytyväinen Pajuoja jakaa kannattajille kiitosta kotipelien tunnelmasta ja kertoo Sandellin korvaajaa etsittävän.

– Joukkueemme on pelannut hienosti ja onnistumisia on tullut leveällä rintamalla. Moni pelaaja on ottanut isoja askelia eteenpäin. Valmentajien viilaama aktiivisempi pelitapa on viihdyttävä, ja se on tuonut myös pisteitä. Päästettyjä maaleja meillä on vähiten koko Liigassa, ja silti peli on hyökkäysvoittoista. Kotipelien tunnelma ja yleisömäärät ovat olleet koko ajan nousussa, ja yritämme seilata vastavirtaan yleisen trendin kanssa. Pelaajamme viestivät, että Hakametsässä on erinomainen tunnelma, joka auttaa heitä olemaan rohkeita kiekon kanssa.

– Pelaajarintamalla meillä on haku päällä. Sandellin loukkaantuminen pakottaa etsimään korvaavaa pelaajaa. Toki sairastuvaltakin on apuja tulossa, kun Matias Sointu palaa jo tällä viikolla ja Tapio Laakso parin viikon sisään. Pelejä on kuitenkin paljon ja uusia vammoja varmasti edessä – valitettavasti ne vain kuuluvat tähän lajiin. Annetaan arvo niille, jotka ovat jäällä, eikä murehdita poissaolevia tai selitellä niillä. Kausi on pitkä, ja kaikkea voi sattua vielä, mutta suunta on oikea. Me harjaamme Ilveksen turkkia joka päivä kiiltävämmäksi, jotta seura olisi valmis astumaan isommin esiin. Takkuja on ollut paljon, ja töitä riittää, mutta tiedättehän Te Ilveksen – se voi joskus loikata isonkin loikan…

AnaGonda