Pelinurkka

Battlebornin betatesti laajenee – lisätietoa persoonallisista ryhmittymistä

Battleborn-räiskintäpelin avoin betatesti laajenee tänään Xbox One -pelikonsoleille ja PC-tietokoneille. Battlebornin betatestissä päästään tutustumaan niin pelin kehityskaareen kuin myös kahteen tarinatehtävään sekä kahteen moninpelitilaan.
2K_Battleborn_LiveTogether
Battlebornin pelimaailmassa, maailmankaikkeuden viimeisenä kolkkana toimivalla Solusilla vaikuttaa viisi erilaista ryhmittymää, joista jokainen edustaa omia arvojaan. Nämä erilaiset ajatus- ja arvomaailmat puolestaan heijastuvat suoraan näitä edustaviin sotureihin, jotka erottuvat toisistaan paitsi ulkonäöllisesti, myös persoonaltaan.

The Last Light Consortium eli tuttavallisemmin LLC on Battlebornin tunnetun maailmankaikkeuden mahtavin rahallinen tekijä. Ryhmittymän suurin motivaatio on raha ja voiton tekeminen arvoista ja moraalista välittämättä. LLC tunnetaan parhaiten Minion Robotics -yrityksestä, joka onkin pelimaailman tunnetuin asevalmistaja. Kuten arvata saattaa, yhtiön joukkiot suorastaan pursuvat huipputeknologiaa ja robotiikkaa monessa eri muodossa.

Luonnollisempia ja siten myös vihreämpiä arvoja edustaa The Eldrid. Näiden idealististen luonnontieteilijöiden, tarkkailijoiden ja tiedemiesten muodostama ryhmittymä vaalii luonnon ja kosmoksen tasapainoa keinoja kaihtamatta. The Eldridin tunnistaa luonnonmukaisesta tyylistä, jossa teknologia on enemmänkin pakollinen väline kuin pyrkimys itsessään. Ei kuitenkaan pidä antaa jousella varustetun The Eldrid -taistelijan hämätä, sillä hyväksi todetut perinneaseet voivat olla tehokkaampia kuin mitä ulkonäkö paljastaa.

Soluksen epämääräisintä joukkiota edustaa jo nimensäkin puolesta epäilyksiä herättävä The Rogues. Tämä kelmien, roistojen, hylkiöiden ja survivalistien muodostama epämääräinen ryhmittymä on kuin koko joukon musta lammas. Porukka, joka on vastuussa teoistaan vain itselleen. Vaikka näihin antisankareihin ei välttämättä olekaan aina luottamista, on selvää, että kataliin keinoihin ja salakavalaan luonteeseen liittyy paljon myös arveluttavaa tehokkuutta. The Roguesin porukalla onkin suurempi merkitys sodan kannalta kuin äkkiä arvaisikaan.

Kun suurtuho uhkasi kansakuntia kollektiivisesti, monet näistä yhdistyivät keskenään muodostaen uudenlaisen ryhmittymän toimimaan nimellä United Peacekeeper Republics. Yhteisen hyvinvoinnin, vapauden ja tasa-arvon puolesta taistelevat soturit ovat kuin eräänlainen kansakuntien yhdistymä omalla aseellisella tavallaan. Ongelmitta ei ole UPR-ryhmittymäkään selvinnyt, sillä LLC-joukkion irrotessa omille teilleen kärsi myös UPR merkittävästä väkipaosta. Haasteista huolimatta UPR liputtaa arvojensa puolesta ja taistelee pahuutta vastaan oikeudenmukaisuuden nimissä.

Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä mainittakoon tummanpuhuva The Jennerit Imperium. Aikoinaan Varelsi-joukkoja uhmakkaasti vastustanut ryhmittymä joutui kuitenkin kääntämään kelkkansa väistämättömältä tuholta kansansa säästääkseen. Näin syntyi Varelsin kanssa yhteistyötä tekevä joukkio, joka nyt tunnetaan The Jennerit Imperiumina. Vaikka ryhmittymä on menettänyt valtavan määrän väkeä parhaista vuosistaan, on The Jennerit Imperium yksi Soluksen merkittävimmistä sotilasmahdeista.
BattleBorn_Screenshot10
Battlebornin betaan voi tutustua osoitteessa http://battleborn.com/en/beta.

Battleborn julkaistaan PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille sekä PC-tietokoneille 3. toukokuuta 69,95 (konsolit) ja 59,95 (pc) euron kuluttajahinnoin. Pelin PEGI-ikäraja on 16 vuotta.

Jokkeri