Urheilu

Ari Aaltonen Jokipoikien valmentajaksi

Jokipojat tekee paluun Mestikseen tutussa komennossa, kun seura solmi vuoden mittaisen sopimuksen Ari Aaltosen kanssa.
jokipojat_mestis-thumb
Ari ”Turbo” Aaltonen, 55, on solminut Jokipoikien kanssa sopimuksen mallia 1+1.

– Myös muita vaihtoehtoja oli, mutta ”Turbo” tunsi seuran ja juniorikentän heistä ylivoimaisesti parhaiten. Juuri tätä tarvitaan edustusjoukkueen ja junioriorganisaation välisen yhteistyön kehittämiseksi, toteaa edustusjoukkueen urheilutoimesta vastaava Jarkko Immonen.

– Uskon, että meillä on nyt valmentaja, joka on sitoutunut viemään joensuulaista jääkiekkoa eteenpäin.

Lähes 30 vuotta kestäneen valmennuskokemuksen lisäksi Aaltosella on huippuvalmentajatutkinto Vierumäen urheiluopistosta sekä ammattivalmentajatutkinto Lapin urheiluopistosta. Hän jää virkavapaalle siviilityöstään Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella ja toimii Jokipoikien valmentajana päätoimisesti.

Pelaajaurallaan porilaislähtöinen Aaltonen ehti edustaa Joensuun Kiekko-Poikia 1. divisioonassa seitsemän kauden ajan, kunnes siirtyi kentältä vaihtopenkin taakse vuonna 1988. Aaltosen poika Miro pelaa SM-liigaa Oulun Kärpissä.

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja Jokipojilla on tällä hetkellä 22 pelaajasopimusta. Myös kakkosvalmentajan kartoitus on parasta aikaa käynnissä.

A-junioreiden tilanne huolestuttaa

Pysyminen valtakunnan toiseksi ylimmällä sarjatasolla vaatii jatkossa Jokipojilta yhä suurempaa omavaraisuutta pelaajatuotannossa. Ostojoukkueiden tie on kuljettu loppuun, ja edustus-Jokipoikien tulevien
vuosien rungon tulevat muodostamaan seuran omat kasvatit.

Juuri nyt tilanne on tämän suhteen hälyttävä, sillä on epävarmaa, saadaanko A-nuoriin ensi kaudeksi joukkuetta lainkaan. A-nuoret ovat myös edelleen vailla valmentajaa.

– Jos A-nuorten pelit päättyvät, päättyy ajan myötä myös joensuulainen edustuskiekko. Nyt tarvitaan pikaista apua, Jarkko Immonen myöntää.

A-nuorten tilannetta vaikeuttaa edelleen se, että joukkueesta on siirtynyt useita pelaajia alempiin miesten sarjoihin. Syynä lähtöön ovat olleet muun
muassa A-nuorten korkeat harrastusmaksut, jotka uhkaavat pelaajamäärän vähetessä nousta entisestään.

– Tällä hetkellä alemmissa sarjoissa harjoitellaan liian vähän, jotta nuori pelaaja voisi kehittyä riittävästi noustakseen myöhemmin Mestikseen, Immonen toteaa.

Edustusjoukkue ja A-nuoret ovat keskustelleet tilanteesta ja on sovittu yhteistyöpaketista, mutta se yksin ei riitä. Nyt tarvitaan käyttöön kaikki tieto ja osaaminen sekä lisää resursseja, sitä tässä kaupungissa kyllä on.

Valmentajasopimuksen yhteydessä Jokipojat on sopinut yhdestä uudesta harjoituspelistä. Harjoitusottelut käynnistyvät kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan keskiviikkona 19.8. Kiekko putoaa jäähän LVI-Myller
Areenalla klo 18:30.

AnaGonda