Musiikki

Ane Brun konsertoi kesällä Pori Jazzissa

Suomalaisyleisön suosikiksi noussut Ane Brun esiintyy heinäkuussa Pori Jazzissa ja myös Paperi T, Låpsley ja Gallant.
ane_brun_youtube-thumbs
Musiikki soi kesällä Kirjurinluodon konserteissa neljällä eri ulkolavalla, jotka sijaitsevat osin uusissa paikoissa.

Ane Brunin herkkä ja usein melankoliaan kallistuva musiikki on siivittänyt Ruotsissa asuvan norjalaisartistin yhdeksi Skandinavian kiinnostavimmista laulaja-lauluntekijöistä. Kuusi studioalbumia julkaissut artisti julkaisi viime syksynä tuoreimman pitkäsoittonsa When I’m Free, joka on kerännyt laajalti kehuja maailman musiikkimedioissa. Suomalaisyleisön suosikiksi jo vuosia sitten noussut Ane Brun konsertoi yhtyeineen Kirjurinluodossa lauantaina 16. heinäkuuta.

Tuoreena tulokkaana lauantain konserttiin on kiinnitetty vasta 19-vuotias brittiartisti Låpsley, jonka debyyttialbumi Long Way Home julkaistiin maaliskuussa. Liverpoolin seudulla varttunut teinityttö alkoi aikanaan tehdä musiikkia omalla tietokoneellaan, latasi kappaleita SoundCloudiin ja herätti oikeiden kuulijoiden huomion. Nyt nuorella laulaja-lauluntekijällä on levytyssopimus maineikkaan XL Recordingsin kanssa, ja Låpsley voi hyvinkin olla yksi huomisen tähdistä.

Himoitun Teosto-palkinnon äskettäin voittanut räppäri Paperi T esiintyy Kirjurinluodon konsertissa perjantaina 15. heinäkuuta. Helsinkiläisartistin debyyttialbumi Malarian pelko oli yksi viime vuoden tapauksista ja osoitti samalla, että suursuosio on mahdollista lunastaa muullakin musiikilla kuin laskelmoidulla soittolistapopilla.

Perjantain konsertissa nähdään myös yhdysvaltalainen Gallant, joka on matkalla vaihtoehtoisen r&b:n uudeksi tähdeksi. Huhtikuussa julkaistu debyyttialbumi Ology osoitti, että tulokkaalla on eväät haastaa The Weekndin ja Frank Oceanin kaltaiset genren suursuosikit. Gallant on tehnyt yhteistyötä muun muassa Sufjan Stevensin ja niin ikään Pori Jazzissa esiintyvän Sealin kanssa.

Kuva: Youtube.com [Kuvakaappaus]

Jokkeri