Musiikki

Alanis Morissette saapuu heinäkuussa Pori Jazziin

Kanadalainen laulaja-lauluntekijä Alanis Morisette konsertoi Pori Jazzissa lauantaina 21. heinäkuuta.

Porin jazzfestivaaleilla lauantaina 21. heinäkuuta esiintyy kanadalainen laulaja-lauluntekijä Alanis Morissette, joka nousi pop-taivaan isoimpien tähtien joukkoon, kun hän julkaisi vuonna 1995 kolmannen studioalbuminsa Jagged Little Pill. Albumista nousivat hiteiksi muun muassa Ironic, You Oughta Know, Hand In My Pocket.

Morisette on julkaissut kaikkiaan kahdeksan studioalbumia ja musiikkiuransa ohella hänestä on tullut tunnetuksi näyttelijätär. Morissette on voittanut musiikkiurallaan seitsemän Grammy-palkintoa ja hänen albumeja on myyty yli 60 miljoonaa.

Hän on esiintynyt muun muassa Weeds– ja Sinkkuelämää-sarjoissa sekä elokuvassa Dogma vuodelta 1999. Hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja käyttänyt aikaansa ja näkyvyyttään muun muassa naisten oikeuksien edistämiseen. Morissette valmistelee parhaillaan uutta albumia, jonka on ennakoitu ilmestyvän tänä vuonna.

Suomessa Alanis Morissette on konsertoinut pitkällä urallaan vain kerran aiemmin. Hän esiintyi Helsingin Hartwall Arenassa kesällä 1999.

Kuva: alanis.com

Jokkeri