Urheilu

Akkanen ja Lehikoinen palaavat Jokipoikiin

Jokipojat on solminut yksivuotiset pelaajasopimukset Juuso Akkasen ja Esa Lehikoisen kanssa. Kokenut puolustajakaksikko liittyy välittömästi joukkueen vahvuuteen ja on näillä näkymin mukana jo keskiviikon harjoitusottelussa SaPKoa vastaan.
jokipojat_mestis-thumb
Juuso Akkanen, 31, tekee paluun Joensuuhun neljän vuoden tauon jälkeen. Mies pelasi joukkueessa kaudet 2005-2009 sekä 2010-2011, ja toimi viimeisellä kaudellaan joukkueen kapteenina. Tämän jälkeen Akkanen siirtyi Mikkelin Jukureihin, missä hän oli voittamassa Mestiksen mestaruutta keväällä 2013 ja 2015. Myös Jukureissa Akkanen toimi viimeisellä kaudellaan kapteenina, ja kaikkiaan konkaripuolustajalla on kokemusta Mestiksestä peräti 398 ottelun verran.

– Tuntuu todella hyvältä tulla takaisin Joensuuhun, kaupungista on hyviä muistoja, Akkanen iloitsee.

– Pääsen itsekin aloittamaan hieman uudenlaisessa roolissa kuin mihin olen tottunut. Aiempina vuosina Mikkelissä olimme mestarisuosikkeja, mutta nyt pitää lähteä nousijajoukkueen kanssa liikkeelle nöyrin mielin. Meillä on hyvä sekoitus rutinoituneita pelaajia ja nuoria tulevaisuuden nimiä. Toivottavasti pystyn omalla tekemiselläni auttamaan ja olemaan esimerkkinä muulle porukalle, mies pohtii.

Kaukalon lisäksi Akkanen tulee työskentelemään myös seuran toimistossa myynnin ja markkinoinnin parissa.

– Opiskelin Mikkelissä pelaamisen ohessa myynnin ammattitutkinnon, ja on mielenkiintoista päästä aloittamaan hommat myös toimiston puolella. Kokonaisuudessaan saimme laadittua seuran kanssa sellaisen paketin, jota on kiva lähteä työstämään, Akkanen tuumii.

Oman pojan comeback

Jokipoikiin liittyy myös seuran oma kasvatti Esa Lehikoinen, 29. Urallaan 123 peliä liigaakin pelannut puolustaja luuti ärjypaitojen alakerrassa edellisen kerran kausilla 2012-2014, jonka jälkeen hän siirtyi KooKoon miehistöön. Viime kaudella mies nakutti runkosarjassa tehopisteet 10+13 ja oli pudotuspeleissäkin koko sarjan tehokkain pakki.

Joensuussa Lehikoisen paluusta ollaan syystäkin iloisia, sillä kyseessä on ehdottomasti yksi sarjan kovimmista puolustajista.

– Olen treenannut Jokipoikien kanssa kuukauden ajan, ja pääsimme nyt molempia osapuolia tyydyttävään sopimukseen, Lehikoinen kertoo tilanteestaan.

– Joukkue vaikuttaa lupaavalta. Meininki on positiivinen, ja mukana on paljon potentiaalisia nuoria. Yritän tietysti kokemukseni kautta toimia heille esimerkkinä ja olla avuksi, mies tuumii.

Lehikoisen sopimukseen liittyy purkupykälä, joka mahdollistaa hänen lähtemisensä tarvittaessa kesken kauden Liigaan tai ulkomaille.

Jokipojat tiedote

AnaGonda