Ajankohtainen

14 Faktaa ystävänpäivästä, jota et varmasti tiennyt!

Eilen 14. helmikuuta vietettiin ystävänpäivää ympäri maailmaa. Keräsimme 14 faktaa päivästä!

 1. Suosituin teoria Ystävänpäivän alkuperästä on, että Rooman keisari Cladius II ei halunnut, että miehet menevät naimisiin sota-aikana. Piispa Valentine ei kuunnellut keisaria ja alkoi suorittaa salaisia häitä. Piispa teloitettiin ja kristityt julistivat hänet pyhimyksesi ja alkoivat viettää pyhän Valentinen päivää 14. helmikuuta.
 2. Tutkimusten perusteella noin 3% lemmikin omistajista antaa ystävänpäivälahjan lemmikilleen.
 3. Noin 22 miljardia ystävänpäiväkorttia jaetaan joka vuosi. Ystävänpäivä on toiseksi suurin korttien lähettämisen sesonki.
 4. Muualla maailmassa ystävänpäivä on rakastavaisten päivä, mutta Suomessa ystävänpäivä on nimensä mukaan tarkoitettu lähinnä ystäville.
 5. X allekirjoituksessa on symboloinut suudelmaa keskiajalta lähtien. Tuolloin ihmiset, jotka eivät voineet kirjoittaa nimeään käyttivät X-merkkiä todistajan läsnä ollessa. Allekirjoituksen jälkeen X-merkkiä suudeltiin vilpittömyyden osoituksena.
 6. Ystävänpäivään liittyy mitä oudompia uskomuksia ja tapoja. Esimeriksi Ranskassa naiset uskoivat 1800-luvulla, että ystävänpäivänä ensimmäinen vastaan kävelevä mies on se oikea.
 7. Vuonna 1537 Kuningas Henry VII julisti ystävänpäivän viralliseksi juhlapäiväksi.
 8. Ystävänpäiväsuklaat tulivat myyntiin 1800-luvun lopussa, jolloin Richard Cadbury valmisti ensimmäisen suklaarasian ystävänpäivää varten.
 9. Yli 35 miljoonaa sydämenmuotoista suklaarasiaa myydään joka vuosi ystävänpäivän aikoihin. Suklaata ostetaan yli miljardin dollarin edestä ystävänpäivänä.
 10. Punaisia ruusuja pidetään rakkauden kukkina, koska punainen väri symboloi vahvoja romanttisia tunteita.
 11. Yhdysvalloissa myydään 189 miljoonaa ruusua ystävänpäivänä. Noin 15% amerikkalaisista naisista lähettää itselleen kukkia ystävänpäivänä. Naiset ostavat noin 85% kaikista ystävänpäivälahjoista.
 12. Verona, Shakespearen Romeon ja Julian kotikaupunki Italiassa vastaanottaa vuosittain noin tuhat kirjettä ystävänpäivänä, jotka on osoitettu Julialle.
 13. Opettajat vastaanottavat eniten ystävänpäiväkortteja ja heidän jälkeensä eniten kortteja saavat lapset, äidit, vaimot ja lemmikit.
 14. Jos olet sinkku ei ole syytä vaipua epätoivoon, sillä ystävänpäivän sijaan voit viettää sinkkujen omaa päivää Singles Awareness Day (SAD) 15. helmikuuta.

Japyh.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *