Urheilu

Aittokallio ja Hakanpää täydentävät Kärppien ensi kauden kokoonpanoa

Oulun Kärpät on solminut kahden vuoden mittaiset sopimukset maalivahti Sami Aittokallion ja puolustaja Jani Hakanpään kanssa.

Sami Aittokallio ja  Jani Hakanpää täydentävät Kärppien ensi kauden kokoonpanoa

Sami Aittokallio ja Jani Hakanpää täydentävät Kärppien ensi kauden kokoonpanoa

Sami Aittokallio, 22, on pelannut kaudesta 2012 alkaen NHL-seura Colorado Avalanchen farmiseurana toimineessa Lake Erie Monstersissa saaden myös NHL-kokemusta parin ottelun verran.

– Koko 2000-luku on ollut aikamoista Kärppien hallintaa. Kärpät on Euroopan tasolla ihan huippuseura, jolta odotetaan aina menestystä. Tiesin entuudestaan, että joukkueessa on valmennuspuoli kunnossa. Oulu on varmasti myös hyvä kehittymispaikka minulle pelaajana. Päätökseeni vaikutti myös Kärppien aktiivinen yhteydenpito ja kiinnostus suuntaani. Siitä tuli sellainen fiilis, että joukkue todella haluaa minut sinne, avaa Aittokallio sopimuksensa taustoja.

– Ensi vuonna lähdemme hakemaan menestystä sekä Liigan että CHL:n puolella. Henkilökohtaisena tavoitteenani on se, että parin vuoden päästä olisin valmis lähtemään uudestaan NHL-jäille kokeilemaan.

Myös 23-vuotias Jani Hakanpää on viettänyt viime kautensa Pohjois-Amerikassa. 195-senttinen ja 99-kiloinen puolustajajärkäle kuuluu NHL-seura St. Louis Bluesin vuoden 2010 varauksiin.

– Innolla odotan, että saadaan kausi käyntiin ja päästään tosissaan hommiin Oulussa, toteaa Hakanpää siirrostaan.

– Kärpät on voittanut kaksi Suomen mestaruutta kahtena viime kautena, eli täällä on hyvät mahdollisuudet menestyä. Tunnen myös Lauri Marjamäen Espoon ajoiltani, joten tiedän kyllä, minkälainen vaatimustaso joukkueessa tulee olemaan.

– Pyrin tuomaan Kärppiin omia vahvuuksiani, eli jämäkkää puolustamista ja helppoja ensimmäisiä syöttöjä. Isona kaverina haluan tuoda fyysisyyttä ja jämäkkyyttä takalinjoille.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on tyytyväinen joukkueensa uusiin kiinnityksiin:

– Meidän puoleltamme on upea asia, että saimme riveihimme kaksi pelaajaa, jotka ovat jo todistaneet pystyvänsä pelaamaan Liigassa hyvällä tasolla. He ovat potentiaalisia huippupelaajia kotimaan liigaan.

AnaGonda