Urheilu

943:n Liigapelin puolustaja Mikkelin Jukureihin

Mestisjoukkue Mikkelin Jukurit on tehnyt sopimuksen puolustaja Marko Kauppisen kanssa.

Puolustaja Marko Kauppinen vahvistaa tulevalla kaudella Mikkelin Jukureita.

Puolustaja Marko Kauppinen vahvistaa tulevalla kaudella Mikkelin Jukureita.

Mikkeliläislähtöinen puolustaja Marko Kauppinen, 36, palaa kasvattajaseuraansa 19 vuoden jälkeen. Kauppinen siirtyy Jukureihin Liigajoukkueesta JYP:stä.

Kauppinen on pelannut urallaan 822 Liigan runkosarjaottelua 88+196 tehopistein ja 121 pudotuspeliottelua tehoin 15+34. Seuroina ovat olleet JYP, Jokerit, TPS, Tappara ja KalPa. Puolustajalla on kokemusta myös Ruotsin pääsarjasta 69 ottelun verran (AIK, Mora ja Modo). A-maaotteluita Kauppinen on pelannut 30.

– Olemme keskustelleet avoimin kortein kohta puolitoista vuotta ja onneksi saimme asiat nyt lopullisesti pakettiin. Sopimus sisältää pelaamisen sekä Mestiksessä että Liigassa, kommentoi Jukureiden urheilujohtaja Tommi Kerttula seuran kotisivuilla.

– Markon merkitys on monella tapaa iso niin yhteisöllisesti kuin uskottavuuden kautta, mutta ennen kaikkea ajattelen, että saimme erinomaisen liigatason kiekollisen puolustajan ja johtavan pelaajan nuorelle joukkueellemme, jatkaa Kerttula.

Hyökkääjä Roope Ranta, 27, liittyy myös vahvistamaan joukkuetta. Tehohyökkääjä on pelannut urallaan 238 Mestis-ottelua, joissa on syntyneet tehopisteet 84+129. Liigakokemusta Rannalla on 78 ottelun 12+14 verran Espoon Bluesin riveistä.

– Saimme laatupelaajan. Roopen taitotaso, liike ja tehokkuus riittävät liigatasolle. Keskustelimme lähinnä, miten pelaaja voisi Jukureissa kehittää niitä osa-alueita, joista liigapelaaminen on jäänyt kiinni. Tiedämme, miten voimme auttaa Roopea ja pelaaja on valmis katsomaan omat korttinsa loppuun asti, kommentoi Kerttula.

Lisäksi Jukurit on solminut sopimuksen maalivahti Juhana Ahon, 21, kanssa. Aho siirtyy Jukureihin JYP-Akatemiasta. Isokokoinen voimahyökkääjä Eljas Suoknuuti, 21, hakee puolestaan paikkaa joukkueesta koesopimuksella. Suoknuuti pelasi viime kaudella Heinolan Peliitoissa.

AnaGonda